Vladimir Putin: Orice țară care amenință Rusia va fi ștearsă de pe suprafața Pământului

Vladimir Putin și-a avertizat dușmanii că orice atac nuclear asupra Rusiei va primi un răspuns devastator - și că Moscova poate lovi prima, scrie Mirror.co.uk.

Dec 10, 2022 - 16:50
Urmărește-ne peGoogle news
Vladimir Putin: Orice țară care amenință Rusia va fi ștearsă de pe suprafața Pământului
Sursa foto: Kremlin.ru/ Wikimedia

În timpul unui summit de la Bidhkek, în Kârgâzstanul aliat, Vladimir Putin a amenințat Occidentul spunând că „nimic nu va rămâne din inamic” dacă aceștia apasă butonul și lansează un atac pe pământul rus.

El a spus că Moscova se gândește dacă să adopte strategia SUA de lovitură preventivă, care i-ar permite să distrugă Marea Britanie sau America de Nord în mai puțin de o oră.

"Ne gândim doar la asta. Nu au dat înapoi să vorbească deschis despre asta în ultimii ani", a spus Putin, referindu-se la Washington, alianței economice a națiunilor ex-sovietice, dominată de Moscova.

De ani de zile, Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la eforturile SUA de a dezvolta așa-numita lovitură globală convențională promptă, care prevede lovirea țintelor strategice ale unui adversar cu arme convenționale ghidate de precizie oriunde în lume în 60 de minute.

„Vorbind despre o grevă în ceea ce privește dezarmarea, poate că merită să ne gândim la adoptarea ideilor dezvoltate de omologii noștri americani, ideile lor de a le asigura securitatea”, a spus Putin cu un zâmbetul pe buze.

El a susținut că Rusia a comandat deja arme hipersonice capabile să efectueze o astfel de lovitură, în timp ce SUA nu le-au desfășurat încă. El a susținut, de asemenea, că Rusia are acum rachete de croazieră care depășesc echivalentele lor americane.

„Dacă adversarul potențial crede că poate folosi teoria unei lovituri preventive, iar noi nu, ne face să ne gândim la amenințările pe care le reprezintă astfel de idei în postura defensivă a altor țări”, a mai spus Vladimir Putin.

Sursa: Știrile ProTV