Jurnalistul american Grant Wahl a murit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială din Qatar

Renumitul jurnalist american Grant Wahl a murit după ce s-a prăbuşit în zona rezervată presei, în timp ce transmitea de la meciul de vineri Argentina - Olanda, a declarat un martor pentru CNN.

Dec 10, 2022 - 08:51
Urmărește-ne peGoogle news
Jurnalistul american Grant Wahl a murit în timp ce transmitea de la Cupa Mondială din Qatar
Foto: Grant Wahl/Twitter

Circumstanţele morţii sale nu sunt clare.

„Întreaga familie US Soccer are inima frântă să afle că l-am pierdut pe Grant Wahl. Grant a făcut din fotbal munca vieţii sale şi suntem devastaţi că el şi scrisul lui genial nu vor mai fi alături de noi”, a transmis US Soccer într-o declaraţie pe contul său oficial de Twitter.

US Soccer a lăudat pasiunea lui Wahl şi „credinţa în puterea jocului de a promova drepturile omului”şi a transmis condoleanţe soţiei lui Wahl, Celine Gounder, şi celor dragi.

Wahl a scris despre fotbal mai bine de două decenii, inclusiv de la 11 Cupe Mondiale, potrivit site-ului său. A scris pentru Sports Illustrated şi a fost autorul a două cărţi despre acest sport.

Într-un episod din podcastul Futbol cu ​​Grant Wahl, publicat cu doar câteva zile înainte de moartea sa, pe 6 decembrie, acesta se plânsese că se simţea rău. „A devenit destul de rău în ceea ce priveşte durerea în piept, senzaţia de apăsare, presiunea”, a afirmat el spunând că a cerut ajutor la clinica medicală de la centrul media al Cupei Mondiale, crezând că are bronşită.

I s-au dat sirop de tuse şi ibuprofen şi s-a simţit mai bine la scurt timp după aceea, a spus el.

Moartea lui Wahl a provocat o undă de șoc în comunitatea de fotbal și jurnalism sportiv, mulți împărtășind mesaje emoționante pe rețelele de socializare.