Alexander Van der Bellen, Președintele Austriei, critică propriul guvern care a blocat aderarea României la Schengen

Președintele austriac Alexander Van der Bellen a scris vineri, pe Twitter, că regretă decizia Guvernului său de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, potrivit Reuters.

Urmărește-ne peGoogle news
Alexander Van der Bellen, Președintele Austriei, critică propriul guvern care a blocat aderarea României la Schengen
Foto: Alexander Van der Bellen

Președintele Austriei a reacționat prin trei mesaje postate vineri pe Twitter.

Potrivit președintelui austriac, blocada Schengen nu reprezintă la o soluție la problema migranților și face apel la dialog. "Regret profund decizia guvernului austriac de a bloca aderarea #Schengen a României și Bulgariei. Este adevărat că Austria se află într-o situație dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanți de azil. Dar blocada Schengen nu contribuie la o soluție. Dimpotrivă, economia austriacă este acum amenințată cu amenzi ca urmare a contramăsurilor românești. Nu putem face față provocărilor din domeniul zborului și migrației decât împreună cu partenerii noștri din UE. Sper că o soluție prin dialog este posibilă în curând", a transmis pe Twitter Alexander Van der Bellen.

(2/3) Aber die Schengen-Blockade trägt nichts zu einer Lösung bei. Im Gegenteil, nun drohen Strafen für die österreichische Wirtschaft durch rumänische Gegenmaßnahmen.

Van der Bellen și-a exprimat speranța că „în curând” va fi găsită o soluție prin dialog cu partenerii Uniunii Europene.