Un mecanic din Constanța a vândut mașina pe care trebuia s-o repare

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații.

Urmărește-ne peGoogle news
Un mecanic din Constanța a vândut mașina pe care trebuia s-o repare
Imagine cu caracter ilustrativ

Ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

În fapt, la data de 3 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații. 

Ulterior, bărbatul,de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.