Ministrul german de Externe, după votul dat de Austria în Consiliul JAI: O zi proastă pentru Europa

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a criticat dur Austria după ce, la Consiliul JAI, s-a împotrivit primirii Bulgariei şi României în spaţiul Schengen, scrie Libertatea.ro, care citează cotidianul austriac „Kurier”.

Dec 8, 2022 - 23:04
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul german de Externe, după votul dat de Austria în Consiliul JAI: O zi proastă pentru Europa
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

„Nu numai că mi-aş fi dorit o decizie diferită astăzi, în care Bulgaria şi mai ales România să fie incluse şi ele în spaţiul Schengen, dar este o mare dezamăgire”, a declarat ministrul german de externe, Annalena Baerbock, aflată într-o vizită în Irlanda.

În loc de o zi bună şi puternică pentru Europa, astăzi avem o zi proastă pentru Europa.

Annalena Baerbock, ministrul german de externe:

Şefa diplomaţiei germane a precizat că guvernul german şi ea însăşi, la telefon, au luptat până în ultimul moment pentru ca Bulgaria şi mai ales România să fie incluse în spaţiul Schengen.

„Am fi putut face un pas în plus spre consolidarea Europei la sfârşitul acestui an european atât de greu, ca să nu spun crud. S-a întâmplat exact invers”, a spus Baerbock.

Germania a încercat joi, la Consiliul JAI, să blocheze aderarea Croaţiei la Schengen pentru a forţa Austria să accepte flexibilizarea poziţiei în privinţa României şi Bulgariei.