Marcel Ciolacu, critici pentru Austria după refuzul privind aderarea României la Schengen

Președintele PSD critică refuzul Austriei pentru aderarea României la Schengen, anunțat de cancelarul austriac, dar se declară optimist în legătură cu votul de joi din Consiliul JAI.

Urmărește-ne peGoogle news
Marcel Ciolacu, critici pentru Austria după refuzul privind aderarea României la Schengen
Foto: Marcel Ciolacu/ Facebook

„Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, așa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României. Dublul standard nu este și nu va fi niciodată o valoare europeană.

Totuși, este încurajator că doi dintre cei mai importanți lideri social-democrați europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să își schimbe poziția în favoarea României.

Este clar că dacă România va obține un rezultat pozitiv acest lucru se datorează și acțiunilor susținute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată și puternică.Însă e nevoie de mai mult! Aș vrea ca până mâine reprezentanții tuturor partidelor din România să fie uniți pentru a susține până la capăt cauza țării noastre în familiile lor politice”, a transmis Marcel Ciolacu, președintele PSD, într-un mesaj postat pe Facebook, după ce cancelarul Austriei a anunțat de ce se dorește amânarea aderării României la Schengen.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a evitat să dea un răspuns tranșant despre votul de joi de la Consiliul JAI dar a insistat pe „problema migrației” după ce a afirmat că „România și Bulgaria nu sunt pregătite să facă parte din spațiul Schengen”.