Bărbat arestat preventiv, după ce a aruncat cu pietre şi cu un topor în poliţişti

Un bărbat din judeţul Dolj a fost arestat preventiv pentru ultraj, după ce a aruncat cu pietre şi cu un topor în poliţiştii veniţi să pună în aplicare un ordin de protecţie. Poliţiştii au tras un foc de avertisment, iar în cele din urmă au reuşit să-l imobilizeze pe agresor.

Dec 7, 2022 - 11:34
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat arestat preventiv, după ce a aruncat cu pietre şi cu un topor în poliţişti
Imagine cu caracter ilustrativ

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a transmis, miercuri, că un bărbat de 48 de ani, din comuna Bulzeşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de luni spre marţi, pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Pieleşti au fost sesizaţi de către un trecător că, pe o stradă din comuna Bulzeşti, o femeie este agresată de soţ.

“Poliţiştii s-au deplasat la Centrul Medical de Permanenţă Bulzeşti, unde femeia de 39 de ani fusese transportată, împreună cu fiul acesteia, de 19 ani, ocazie cu care s-a stabilit că în cursul aceleiaşi zile, cei doi ar fi fost agresaţi fizic de bărbat. Poliţiştii le-au aplicat celor doi formularul de evaluare al riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, ocazie cu care s-a constatat faptul că există un risc iminent, fiind emis ordin de protecţie provizoriu, faţă de bărbat, pentru o perioadă de cinci zile”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au mers la locuinţa comună pentru a pune în aplicare măsurile dispuse prin ordinul de protecţie, dar bărbatul a refuzat să plece din casă, i-a ameninţat pe aceştia şi a aruncat cu pietre în ei. 

“Mai mult decât atât, bărbatul a aruncat către poliţişti şi cu o ţeavă metalică, iar ulterior cu un topor, fără ca vreun poliţist să fie vătămat, poliţiştii executând un foc de avertisment. La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, bărbatul fiind imobilizat şi condus la sediul Secţiei de Poliţie pentru cercetări”, a mai precizat sursa citată.  Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.