Un șofer rămas fără permis a continuat să conducă mașina firmei pentru a nu-și pirde locul de muncă

Un șofer rămas fără permis a continuat să conducă mașina firmei timp de mai bine de trei luni pentru a nu-și pirde locul de muncă. Depistat de polițiști, a fost trimis în judecată și condamnat la închisoare cu suspendare și amendă penală.

Dec 7, 2022 - 10:52
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer rămas fără permis a continuat să conducă mașina firmei pentru a nu-și pirde locul de muncă
Imagine cu caracter ilustrativ

Faptele au avut loc în perioada 11 noiembrie 2021 - 21 ianuarie 2022, când a fost surprins din nou fără permis de un echipaj de poliție rutieră. Bărbatul avea permisul suspendat din 26 octombrie 2020, când a fost sancționat tot pentru o infracțiune rutieră.

Pentru a nu-și piede locul de muncă, agentul de vânzări (G. C.) a continuat să conducă mașina firmei până în ianuarie 2022. După ce a fost depistat în trafic fără permis, polițiștii au verificat foile de parcurs de la firma la care este angajat. S-a constatat, astfel, că acesta a condus mașina timp de 58 de ori pe o distanță de 6.465 km.

”Cu ocazia audierii sale în calitate de suspect, a arătat că recunoaște toate faptele reținute în sarcina sa, precizând că și-a desfășurat în continuare activitatea profesională, deși știa că i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fără a aduce la cunoștința angajatorului acest aspect. În plus, cu prilejul audierii în calitate de suspect, numitul a declarat că el a completat și semnat foile de parcurs aferente fiecărei curse efectuate”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia, din 29 noiembrie 2022.

Acesta a fost condmanat la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, la care s-a adăugat pedeapsa amenzii penale în valoare de 3.000 de lei aplicată într-un alt dosar, tot pentru o infracțiune rutieră. Pedeapsa amenzii penale a devenit executorie, astfel încât acesta trebuie să achite suma.

Pe parcursul termenului de supraveghere, bărbatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea instanței de fond poate fi contestată la Curtea de Apel.

Sursa: ziare.com