Fostul senator PSD Niculae Bădălău a contestat măsura arestului preventiv

Niculae Bădălău a contestat măsura arestului preventiv, dispusă de Curtea de Apel București în 28 noiembrie, iar Instanţa Supremă urmează dea un verdict definitiv. Până atunci însă, inculpatul rămâne în arestul Poliției Capitalei.

Dec 6, 2022 - 17:36
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul senator PSD Niculae Bădălău a contestat măsura arestului preventiv
Foto: Niculae Bădălău

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat, marţi, că pe data de 8 decembrie va avea loc judecarea contestaţiei depuse de către Niculae Bădălău la decizia de arestarea preventivă. 

Niculae Bădălău a fost arestat pentru 30 de zile de Curtea de Apel Bucureşti, iar decizia instanţei nu este definitivă. Cealaltă persoană cercetată în acest dosar, Elena Matache, a fost plasată în arest la domiliciu. 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 27 noiembrie, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru dare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, şi a unei persoane fizice, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită, a anunţat, în 27 noiembrie, DNA.