Ministrul Finanţelor: Toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, apoi se va veni cu o indexare suplimentară

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat că toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, apoi „se va veni cu o indexare suplimentară, astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus”, potrivit Antena3

Dec 5, 2022 - 18:54
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Finanţelor:  Toate pensiile militare vor fi indexate cu 5,1%, apoi se va veni cu o indexare suplimentară
Foto: 7Media/ imagine cu caracter ilustrativ

"Practic este o indexare, aici este şi un element de noutate pentru că ordonanţa este în transparenţă decizională şi chiar vreau să specific ce a apărut nou faţă de ceea ce este în ordonanţă. Pensiile militarilor vor fi indexate cu 5,1%, toate pensiile militare.

Apoi, în funcţie de nivelul pensiei, pe acele plafoane, se va veni cu o indexare suplimentară astfel încât pensiile mici să primească ceva în plus. Nu va depăşi creşterea celei mai mici pensii 12,5% astfel încât să se menţină în similaritate cu ceea ce facem pentru sistemul public de pensii", a spus Adrian Câciu

Punctul de pensie va fi mărit, la începutul lunii ianuarie cu 12,5%.

"Aş menţiona că este o creştere nominală de 199 lei a punctului de pensie. (...) E o recuperare, până la urmă nu este o creştere de pensii în momentul acesta pentru că avem o inflaţie foarte mare. Dar la nivelul nominal e cea mai mare creştere a punctului de pensie de când există sistemul public de pensii”, a mai explicat Câciu.

Ministrul de Finanţe a amintit şi o actualizare la veterani, cu 30%.

"O actualizare la veterani cu 30%. Avem o actualizare a indemnizaţiilor pentru veterani. Mi se pare o reparaţie care trebuia făcută”, a mai spus ministrul PSD.