Un polițist din Cluj a fost arestat preventiv: Bărbatul, acuzat de viol

Un polițist din Cluj, angajat la Serviciul Rutier, este acuzat de viol. Procurorii care s-au ocupat de caz au reconstituit filmul întregului eveniment, iar la final și-au dat seama că bărbatul este vinovat, scuzele lui nefiind susținute de realitate.

Dec 4, 2022 - 21:04
Urmărește-ne peGoogle news
Un polițist din Cluj a fost arestat preventiv: Bărbatul, acuzat de viol
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

În timpul anchetei, polițistul a negat fapta, susținând că victima doar și-a închipuit violul, care nu a avut loc.

Tot cazul a fost făcut public de iubitul tinerei violate, care a povestit pe social media ce s-a întâmplat.

„În această noapte, acest gunoi, organ al Poliţiei Române, a violat-o pe iubita mea. Fiind beată şi mergând în altă cameră să doarmă, el a profitat de ocazie!”.

Pornind de la declarațiile victimei, coroborate cu cele ale martorilor, procurorii au reușit să reconstituie cele întâmplate. Incidentul a avut loc în noaptea de 11 spre 12 noiembrie, la o petrecere organizată într-un apartament din Cluj-Napoca. Polițistul aflat acum în arest preventiv a venit la eveniment împreună cu fosta soție.

„Persoana vătămată la această petrecere a participat singură, fiind îmbrăcată cu o cămaşă şi o pereche de pantaloni de piele, cu talie înaltă, fără curea”, notează procurorii, potrivit adevarul.ro. „Din punct de vedere al atitudinii persoanei vătămate faţă de numitului P.V.R., aceasta era una de indiferenţă şi evitare dat fiind un episod din trecut, când sus-numitul, la o altă petrecere, a încercat să o sărute pe persoana vătămată”.

Astfel, la o oră după miezul-nopții, pe fondul oboselii și a consumului de alcool, victima s-a dus la culcare într-unul din cele două dormitoare amplasate pe acelaşi hol, respectiv în dormitorul cel mai îndepărtat din locuință.

La scurt timp, și polițistul a spus că este obosit și, fiindcă a doua zi intra în tură, a vrut să plece. Gazda i-a arătat că mai este un dormitor liber și l-a condus într-acolo. Rămas singur, polițistul a profitat că nimeni nu îl vede și s-a dus în dormitorul victimei. Mai departe, arată procurorii ce s-a întâmplat:

„În acest loc, profitând de faptul că persoana vătămată dormea, P.V.R. a desfăcut nasturele şi fermoarul de la pantalonii persoanei vătămate, i-a dat lenjeria la o parte şi şi-a indrodus degetele de la mână în vaginul acesteia. Odată penetrată persoana vătămată, numitul P.V.R. a început să facă mişcări du-te-vino cu degetele, ceea ce a determinat trezirea victimei”.

Când s-a trezit, tânăra abuzată l-a zărit pe polițist și a țipat după ajutor: „Acesta s-a speriat şi i-a spus «ioi, tu, stai! Am crezut că-i S» (n.r. – fosta soție), după care a fugit din cameră”.

Confruntat, ulterior, de gazdă și de victimă cu privire la cele întâmplate, polițistul „a afirmat «ce-aveţi, tu, sunteţi nebune?!» şi a părăsit apartamentul, fugind la autoturismul cu care venise şi părăsind zona la volanul acestuia”.

În timpul interogatoriului, polițistul a negat că ar fi atins-o pe victimă, dar procurorul de caz  a reținut că „cele susţinute de inculpat nu sunt confirmate de niciun mijloc de probă administrat până în prezent, mai mult, ele sunt contrazise”.

Astfel, polițistul s-a dat de gol în momentul în care a povestit cum s-au derulat faptele. Procurorul a remarcat detaliul că „din living, locul unde se desfăşura petrecerea şi până la dormitorul destinat suspectului nu se mai află nicio uşă pe care acesta din urmă să o fi deschis pentru a pătrunde, dormitorul unde trebuia să se odihnească el fiind primul de pe acel hol, iar dormitorul unde se afla persoana vătămată, ultimul”. Pe scurt, agresorul nu avea cum să intre „din greșeală” în alt dormitor, așa cum susținuse.

„Considerăm că suspectul a menţionat acest aspect, cu privire la deschisul uşii cu scopul de a insinua că persoana vătămată, aflându-se în acel dormitor, a cărui uşă a deschis-o din greşeală, l-ar fi observat, s-ar fi speriat şi în acest mod ar fi formulat acuzaţiile”, a explicat procurorul.

În ancheta cazului, procurorul a ținut cont și de incidentul petrecut în 2020, când plolițistul ar fi încercat să o sărute pe victimă în timp ce dormea. Considerat un pericol social, bărbatul a fost plasat de judecători în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: Adevărul.ro, Gândul.ro