Nouă români au fost rănți într-un accident rutier în Turcia

Nouă cetăţeni români au suferit răni uşoare după ce un microbuz care transporta pasageri către aeroportul din Istanbul a fost implicat sâmbătă într-un accident, anunţă MAE.

Dec 3, 2022 - 16:12
Dec 3, 2022 - 16:13
Urmărește-ne peGoogle news
Nouă români au fost rănți într-un accident rutier în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, transmite că s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

”În acest context, reprezentanţii oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile turce, pentru a obţine informaţii oficiale suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate, precum şi referitor la circumstanţele producerii accidentului.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de reprezentanţii consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetăţeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unităţi medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate”, precizează MAE.

MAE informează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătura cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turişti şi continuă dialogul cu autorităţile turce, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale şi în funcţie de solicitări.