Ludovic Orban: Cred că Guvernul nici nu și-a dorit să lupte cu inflația pentru că le-a adus bani

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei consideră că măsurile de ajutor pentru românii vulnerabili nu sunt de prea mare ajutor pentru că scumpirile lovesc fără milă. Guvernanții creează diferențe majore între salariile angajaților de la stat și cei de la privat, deși inflația doare la fel.

Dec 2, 2022 - 23:24
Urmărește-ne peGoogle news
Ludovic Orban: Cred că Guvernul nici nu și-a dorit să lupte cu inflația pentru că le-a adus bani
Foto: Ludovic Orban/ Facebook

„Eu cred că Guvernul nici nu și-a dorit să lupte cu inflația pentru că le-a adus bani. 53 de miliarde lei la buget în plus. Dar nu le-au ajuns acești bani, au spus să mai luăm niște bani de la oameni, ca să facă ce cu banii ăștia, că nu sunt în stare să facă nimic.

Există o putere limitată de cumpărare, firmele intră în dificultate economică. Au probleme financiare, a crescut riscul insolvențelor cu 16%.

Și-au permis să cheltuie banul public pe tot fel de cheltuieli care nu au niciun fel de relevanță. PSD crește pensiile în anul electoral, în ceilalți ani nu-i interesează. Eu sunt adeptul unei chestiuni: punctul de pensie trebuie să crească în fiecare an cu rata inflației. Trebuie să fie o formulă care să asigure predictibilitate. Nu poți face fără fundament”, a spus fostul premier Ludovic Orban.