Un grup de bărbați din Baia Mare au tăiat și pârlit porcul pe acoperișul unui bloc

Un grup de bărbați din Baia Mare a fost surprins în timp ce tăiau și pârleau porcul de Crăciun pe acoperișul unui bloc. Imaginile au fost surprinse vineri de un localnic pe strada Aleea Filaturii.

Dec 2, 2022 - 21:46
Urmărește-ne peGoogle news
Un grup de bărbați din Baia Mare au tăiat și pârlit porcul pe acoperișul unui bloc
Foto/Video: vasiledale.ro

Totul s-a petrecut în jurul orei 11, iar la eveniment a fost prezent și un băiețel de 5-6 ani. În trecut, băimărenii puteau fi văzuți cum sacrificau porcul în spatele blocurilor, dar anul acesta au trecut la un alt nivel.

Potrivit noilor reglementări aliniate la standardele europene, vânzarea, cumpărarea, transportul și apoi sacrficarea porcului de Crăciun trebuie să respecte o serie de condiții și norme sanitar-veterinare.

Conform unor statistici, românii mânâncă în fiecare an de Crăciun aproximativ un milion de porci.

Conform normelor europene, înainte de sacrificare porcul se asomează (funcţiile vitale sunt întrerupte de un veterinar).
Pentru siguranţa familiei, înainte de a consuma carnea, aceasta trebuie dusă la un laborator de analiză, pentru a fi siguri că nu conţine germeni periculoşi pentru sănătate.
Dacă nu se fac aceste analize, carnea proaspătă trebuie consumată după ce a fost pregătită bine, prin fierbere sau prăjire.