Tichetele de sportiv, amânate pentru 2024 din lipsă de bani

Legea prin care sunt introduse "tichetele de sportiv" pentru a acoperi cheltuieli în practicarea sportului de performanţă de către copii şi juniori a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Practic, de la 1 ianuarie, copii ar fi trebuit să primească lunar 150 lei.

Dec 2, 2022 - 10:54
Dec 2, 2022 - 11:12
Urmărește-ne peGoogle news
Tichetele de sportiv, amânate pentru 2024 din lipsă de bani
Imagine cu caracter ilustrativ

După ce au tăiat burse şi chiar şi pe cele rămase le plătesc cu întârziere, elevii primesc o nouă lovitură. Copiii și juniorii legitimați la cluburi sportive şi care practică sportul în mod organizat cu scop de a participa la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale ar fi trebuit să beneficieze lunar de un stimulent financiar prin tichete de sportiv. Ei bine, această măsură nu se va aplica în 2023, fiind amânată pentru 2024, conform unei prevederi din Ordonanța trenuleț.

Este vorba despre tichete valorice de 150 de lei. Banii puteau fi utilizaţi de copii pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii, însă tichetele de sportiv nu înlocuiesc alte forme de venit oferite de structurile sportive. Fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv trebuia asigurat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul Românie.