Traian Băsescu nu a fost invitat la parada militară - Fostul președinte a sărbătorit Ziua Națională din balconul său, unde a arborat tricolorul

Lovitură pentru Traian Băsescu de Ziua Națională. Fostul președinte nu a fost primit nici la parada de la Arcul de Triumf, nici la recepția de la Palatul Cotroceni.

Dec 1, 2022 - 12:59
Urmărește-ne peGoogle news
Traian Băsescu nu a fost invitat la parada militară - Fostul președinte a sărbătorit Ziua Națională din balconul său, unde a arborat tricolorul
Foto: Facebook / Traian Băsescu

Lovitură pentru Traian Băsescu de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor.

Fostul președintele al României nu a fost invitat nici la parada de la Arcul de Triumf, nici la recepția de la Palatul Cotroceni.

În acest an, Traian Băsescu a sărbătorit Ziua Națională din balconul său, unde a arborat tricolorul, imaginea fiind postată pe contul său de Facebook.

În vara acestui an, Traian Băsescu a fost nevoit să părăsească vila de protocol a RAPPS, iar acum locuiește într-un apartament cu trei camere, dintr-un complex rezidențial de lux din Capitală.

Apartamentul ar fi costat aproape 500.000 de euro și se află în Sectorul 1 al Capitalei.

În urmă cu doi ani, Băsescu a criticat parada de 1 decembrie De Ziua Naţională. Mai exact, fostul şef al statului Traian Băsescu a afirmat, în 2020, că preşedintele Klaus Iohannis a vrut ca de Ziua Naţională a României să fie doar pentru el, spunând că este un „urât moment al trufiei unui preşedinte”.

„Un simbol peste care nu se poate trece – Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata României şi cu poporul care îi aplaudă trecere cadenţată. Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte”, scria Băsescu pe Facebook, în urmă cu doi ani.

Evenimentul organizat pe 1 decembrie 2021 nu a fost deschis publicului şi s-a desfăşurat cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ultima apariție a lui Băsescu la parada de 1 decembrie, a fost în anul 2019, atunci când a venit însoțit de fiica lui, Ioana Băsescu, și de unul dintre nepoții săi, Radu, care au fost îmbrăcați în port tradițional românesc.

Anul acesta a fost un an greu pentru Traian Băsescu! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în luna martie că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă, decizia fiind una definitivă.