Volodimir Zelenski: „Germania va transfera sisteme Patriot în Ucraina!”

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri seara că Germania a decis să transfere sistemul antiaerian Patriot în Ucraina, "decizie care a deveni cu siguranţă istorică".

Dec 1, 2022 - 10:34
Urmărește-ne peGoogle news
Volodimir Zelenski: „Germania va transfera sisteme Patriot în Ucraina!”
Foto: Volodimir Zelenski

Zelenski a anunțat că Germania a decis să transfere sistemul antiaerian Patriot în Ucraina.

Președintele Ucrainei a afirmat că generații întregi de ucraineni îi vor mulțumi cancelarului german Scholz pentru această decizie.

„Astăzi am avut o nouă şedinţă a Statului Major. Principalele probleme sunt regiunea Doneţk, regiunea Luhansk, regiunea Harkov, regiunea Zaporojie, regiunea Herson, Crimeea, teritoriile de pe linia frontului şi frontiera noastră de stat. Analizăm intenţiile ocupanţilor şi pregătim o contramăsură – o contramăsură chiar mai puternică decât acum”, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în mesajul video pe care îl transmite ucrainenilor în fiecare seară.

Președintele neînfricat al Ucrainei a precizat că se pregăteşte o nouă aprovizionare a militarilor şi este luată în calcul furnizarea de noi echipamente şi muniţii.

„Am organizat separat o reuniune pe probleme de energie şi comunicaţii. Înregistrăm rezultatele a ceea ce s-a făcut deja pentru a ne proteja sistemele. Pregătim noi soluţii. De asemenea, pregătim noi soluţii pentru a preveni orice ocazie pentru Rusia de a manipula viaţa internă a Ucrainei. Vom oferi detalii în timp util (…)

Am dori să lăudăm încă o decizie a Germaniei, care va deveni cu siguranţă istorică, – de a transfera sistemul Patriot în Ucraina. Toate generaţiile de ucraineni îi vor mulţumi cancelarului Scholz, precum şi unei întregi generaţii de politicieni germani moderni”, a adăugat Zelenski, în încheierea mesajului său.

La sfârșitul lunii noiembrie, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat NATO să nu furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antirachetă Patriot și a calificat alianța drept o „entitate criminală”, potrivit Reuters.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat Germania pentru ajutorul trimis Ucrainei, anunțul fiind făcut în cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai NATO de la București.

„Sprijinul puternic al Germaniei face o diferenţă decisivă”, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a apreciat astfel ajutorul militar trimis recent Ucrainei.

De asemenea, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a anunțat că Ucraina are nevoie de sistemele de apărare antirachetă Patriot pentru a-și proteja infrastructura civilă.