Un român a găsit o valiză cu un cadavru făcut bucăți în Barcelona

Un bărbat de naționalitate română a descoperit o valiză plină cu rămășițe umane care era aruncată într-un container de gunoi aflat în cartierul Eixample din orașul spaniol Barcelona, în dimineața zilei de marți, 29 noiembrie, informează El Pais.

Dec 1, 2022 - 09:24
Urmărește-ne peGoogle news
Un român a găsit o valiză cu un cadavru făcut bucăți în Barcelona
Foto: El Periodico

Conaționalul nostru căuta fier vechi printre resturile menajere din container, potrivit televiziunii din Barcelona și unor surse din poliție.

Colectorul român de fier vechi a trăit spaima vieții sale atunci când a deschis o valiză neobișnuit de grea care i-a atras atenția în timp ce căuta în containerul de gunoi situat pe strada Casanova, la numărul 91.

În interiorul valizei erau înghesuite bucăți tăiate ale unui cadavru de sex masculin. Îngrozit de macabra descoperire, românul a chemat în ajutor un localnic care tocmai trecea pe acolo.

„Am o tutungerie și în fiecare dimineață îmi fac rondul și reîncarc stocurile de țigări pentru barurile din zonă. Am fost interogat de un colector de fier vechi, care este un client de-al meu, chiar atunci când a găsit valiza”, a explicat pentru El Pais celălalt martor al groaznicei descoperiri.

„Prietene, prietene, sună pe cineva fiindcă este ceva foarte grav, ceva cumplit”, a strigat disperat căutătorul de fier vechi. Vânzătorul de țigări s-a apropiat de container, iar românul i-a arătat ce se afla în interiorul valizei.

„La început mi s-a părut că înăuntru erau haine, dar când m-am uitat mai bine am văzut un trunchi gol al unui bărbat alb, cu fire de păr… Am rămas șocat”, a mărturisit negustorul de tutun.

Cum tocmai plecase de la tutungerie pentru a reîncărca automatele de la baruri, bărbatul nu-și luase telefonul cu el. „Am alergat la tutungerie, dar înainte de a intra am văzut o ambulanță, am oprit-o și paramedicii au alertat poliția”, a explicat el.

Vânzătorul de țigări nu și-a închis tutungeria, dar după ce a vorbit cu agenții poliției regionale a fost total abătut după această descoperire. „Bine că fumez și nu am simțul mirosului. Mi-au spus că duhoarea era insuportabilă”, a mormăit el supărat din spatele tejghelei.

Agenții poliției au mobilizat rapid mai multe unități în zonă. În interiorul valizei se afla cel puțin trunchiul dezbrăcat al unui bărbat. Ofițerii au izolat zona și după ora 13:00 echipa judiciară a procedat la îndepărtarea cadavrului.

După ce au încercat să scoată cât mai multe amprente de pe ușa containerului, agenții au fost mobilizați pe străzile din apropiere pentru a verifica dacă magazinele sau porțile din apropiere au camere de supraveghere care ar fi putut înregistra momentul în care cineva a aruncat valiza în container.

Deoarece colectarea gunoiului din container a fost efectuată chiar în seara de luni, 28 noiembrie, iar martorii au confirmat că valiza era foarte grea, înseamnă că aceasta a fost aruncată în container în cursul nopții.

Zeci de agenți Mossos d’Esquadra au interogat locuitorii din vecinătatea containerului, în speranța că cineva ar fi observat ceva pe parcursul nopții.

Ancheta este în plină desfășurare, iar polițiștii catalani au două misiuni urgente: de a identifica bărbatul decedat și de a aresta criminalul care a comis îngrozitoarea faptă.