A fost ucis Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, liderul grupării teroriste Stat Islamic

Liderul grupului militant Statul Islamic (SI), Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, a fost ucis în luptă, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia într-un mesaj audio postat pe un canal afiliat Telegram.

Urmărește-ne peGoogle news
A fost ucis Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi, liderul grupării teroriste Stat Islamic
Imagine cu caracter ilustrativ

Grupul l-a ales pe Abu al-Hussein al-Husseini al-Quraishi pentru a-l înlocui, a adăugat el. Purtătorul de cuvânt a spus că Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi a fost ucis în timp ce „lupta cu dușmanii lui Dumnezeu”, fără a detalia.

Nu au fost date detalii despre noul lider SI în audio.

SI l-a anunțat pe Abu al-Hassan al-Hashemi al-Quraishi ca noul său lider în martie, după moartea predecesorului Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi.

Ultimul Quraishi era fratele fostului calif SI, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis, potrivit a doi oficiali de securitate irakieni și a unei surse de securitate occidentale.

Atât Quraishi, cât și Baghdadi au murit aruncându-și în aer și membrii familiei în timpul raidurilor americane în ascunzătoarele lor din nordul Siriei.

Statul Islamic a preluat vaste zone din Irak și Siria în 2014. Baghdadi a declarat un califat islamic dintr-o moschee din orașul Mosul, din nordul Irakului, în acel an și s-a proclamat calif al tuturor. musulmanii.

Guvernarea brutală a Statului Islamic, în timpul căreia a ucis și executat mii de oameni în numele interpretării sale înguste a islamului, a luat sfârșit la Mosul când forțele irakiene și internaționale au învins grupul de acolo în 2017.

Miile de militanți rămași în ultimii ani s-au ascuns în cea mai mare parte în teritorii îndepărtate, dar sunt încă capabili să efectueze atacuri semnificative în stil insurgent.