Fostul sindicalist Liviu Luca a fost eliberat din închisoare după 6 ani

Fostul sindicalist Liviu Luca, partenerul lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost eliberat din închisoare. Decizia a fost luată de Judecătoria Sector 4 în 11 octombrie 2022. Procurorii DNA nu au contesta-o şi decizia a rămas definitivă, potrivit Libertatea.

Noi 30, 2022 - 16:56
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul sindicalist Liviu Luca a fost eliberat din închisoare după 6 ani
Foto: Liviu Luca

În mai 2012, Liviu Luca a fost trimis în judecată de DNA, procurorii acuzându-l că și-a folosit autoritatea în scopul obținerii de foloase necuvenite și fals în înscrisuri, pentru a ascunde o infracțiune de corupție. Prejudiciul estimat a fost de 732.000 de euro.

Câteva luni mai târziu, DIICOT a anunțat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de Liviu Luca, Gheorghe Șupeală, Bohâlţeanu Ioan, Tănăsescu Nicolae, Petrovici Elena, Comănescu Gabriel Valentin, Ciocănelea Florin Radu, Nache Emil, Anagnastopol Zizi, dar şi faţă de Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan, pe care îi acuzau de  iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani în legătură cu fostul Petrom Service și Petrom.

În 2016, Liviu Luca era în chisoare unde ispăşea prima condamnare, când a mai primit o lovitură. Fostul sindicalit a fost comdamnat la 10 ani și două luni de închisoare cu executare în cel de-al doilea dosar. Prin contopirea pedepselor, judecătorii au hotărât că Liviu Luca urma să execute 10 ani de închisoare. Doar în al doilea dosar, prejudiciul calculat era de 83 milioane de euro. În primul, 732.000 euro.