Coreea de Nord trimite muncitori în teritoriile controlate de ruși din Ucraina

Coreea de Nord recrutează din ce în ce mai mulți muncitori pentru a-i trimite în regiunile de est ale Ucrainei, cele ocupate de Rusia, a anunțat Daily NK.

Noi 29, 2022 - 14:29
Urmărește-ne peGoogle news
Coreea de Nord trimite muncitori în teritoriile controlate de ruși din Ucraina
Foto: kcna.kp

O sursă din Coreea de Nord a declarat vineri pentru Daily NK că autoritățile au finalizat deja a doua rundă de selecție a lucrătorilor și acum efectuează o altă selecție după ce au primit o cerere pentru mai mult personal.

”Concurența este acerbă”, a spus el. Daily NK a raportat luna trecută faptul că țara Coreea de Nord intenționează să efectueze o a doua rundă de selecție a lucrătorilor.

Însă, pe lângă cea de-a doua rundă de selecții, autoritățile efectuează recrutări suplimentare. Însă numărul lucrătorilor suplimentari  recrutați rămâne necunoscut.

Sursa citată de publicația mai sus citată, a spus că muncitorii sunt interesați doar de locuri sigure din punct de vedere politic, unde ar putea câștiga bani; ei evită zonele în care s-ar putea să plătească cotizații către stat. ”Majoritatea voluntarilor sunt oameni din provincii”, a spus el.

Comunitatea internațională critică presupusul tratament inuman pe care îl primesc lucrătorii nord-coreeni atunci când sunt trimiși în străinătate, inclusiv exploatarea salarială. Cu toate acestea, în ciuda condițiilor mizerabile în care lucrătorii nord-coreeni trebuie să trudească atunci când sunt trimiși în străinătate, mulți nord-coreeni aplică pentru locurile de muncă, sperând să câștige o oportunitate de a merge în străinătate și de a câștiga bani.

”Autoritățile plănuiesc să-i trimită pe cei selectați în a doua rundă în străinătate înainte de Anul Nou Lunar de anul viitor. Ei plănuiesc să ia o decizie cu privire la a treia rundă de selecții după ce au verificat câți bani aduc selecțiile din primul și al doilea tur”, a spus sursa.

Cu toate acestea, muncitorii care urmează să fie trimiși în Ucraina la începutul lunii noiembrie se află încă în Coreea de Nord. Daily NK nu a putut afla de ce nu au plecat încă.