Trenul regal, închiriat de 1 Decembrie pentru „șpriț și lăutari“ - Petrecerea, anulată de CFR

CFR a anunțat luni că a reziliat contractul de închiriere pentru garnitura care, pe 1 decembrie, ar fi urmat să fie scena unei petreceri cu lăutari pe ruta București – Sinaia și înapoi, potrivit unui comunicat transmis de companie, citat de Digi24, potrivit Libertatea.ro.

Noi 28, 2022 - 21:43
Noi 28, 2022 - 23:07
Urmărește-ne peGoogle news
Trenul regal, închiriat de 1 Decembrie pentru „șpriț și lăutari“ - Petrecerea, anulată de CFR
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Compania feroviară a anunțat că „nu are nicio implicație sau vreo contribuție în organizarea evenimentului din tren, în timpul circulației Trenului Regal al Societății Feroviare de Turism – SFT CFR SA”. 

De asemenea, CFR a mai precizat că trenul poate fi închiriat, contra cost, și că a primit o astfel de solicitare din partea unui beneficiar care „a prezentat toate avizele tehnice de circulație ale trenului, emise de organele abilitate”. 

CFR Călători a decis ulterior să rezilieze unilateral contractul cu firma care organiza petrecerea de 1 Decembrie.

În Trenul Regal urma să aibă loc petrecerea „Spriț și lăutari”. Evenimentul a fost anunțat de o firmă de evenimente care a pus în vânzare 80 de bilete pentru o călătorie cu Trenul Regal pe ruta Gara Băneasa – Sinaia și retur, de 1 decembrie, potrivit site-ului blt.ro. Toate biletele în valoare de 500 de euro fuseră vândute, a scris Europa Liberă.

După ce informația cu privire la evenimentul din Trenul Regal s-a răspândit în spațiul public, Casa Regală a reacționat prin vocea directorului Ion Tucă.

„Este, din punctul meu de vedere, o blasfemie să se facă astfel de acţiuni în Trenul Regal şi nu consider că poate fi închiriată istoria României. Cu siguranţă, dezaprob total ceea ce se întâmplă acum, pentru că Trenul Regal l-a condus pe regele Mihai pe ultimul drum, la Curtea de Argeş, şi acum, după cinci ani, vedem că se întâmplă astfel de evenimente”, a declarat directorul Administrației Proprietăților Regale, Ion Tucă, pentru Antena 3. 

Trenul Regal, folosit acum de către Familia Regală, a intrat în folosință în 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru regele Ferdinand și regina Maria.

Sursa: Libertatea.ro