Dansul la bară a fost desemnat oficial sport naţional în România

De curând, au început și demersurile pentru crearea unei federaţii, astfel încât România să poată participa şi la Jocurile Olimpice. SUA, Finlanda, Grecia, Polonia, Norvegia şi Haiti sunt alte țări care au mai recunoscut dansul la bară precum sport național.

Urmărește-ne peGoogle news
Dansul la bară a fost desemnat oficial sport naţional în România
Imagine cu caracter ilustrativ

Dansul la bara este un sport de artă, forţă, echilibru, dar și flexibilitate. Asociaţia Bună Pole Sport s-a chinuit să arate asta şi românilor care confundau performanţa cu relaxarea.

Ministerul de Resurse a recunoscut ramura sportivă și urmează să fie înfiinţată şi Federaţia Naţională Pole Sport pentru participarea României la jocurile Olimpice.

"De azi, eu zic că se schimbă mentalitatea, este foarte greu pentru anumite persoane să accepte laturile care există, există striptease la bară, da, dar noi azi dorim să fie acceptat sportul la bară. Înseamnă mult un pas către jocurile olimpice şi aşteptăm cât mai multe persoane să înceapă cu drag acest sport.", a declarat Nadia Buduruşi, reprezentant Asociaţia Bună Pole Sport, potrivit Antena 3 CNN.

Acum, România este printre primele ţări din lume care recunoaşte dansul la bară precum sport la nivel naţional.

Astfel, tinerii au o oportunitate pentru a deveni campioni la sport la bară. Așa cum este și cazul Mirei. Aceasta este una dintre cele mai tinere sportive pentru pole. Mira a început să se antreneze la vârsta de 11 ani după o perioadă lună în care a practicat gimnastică.

"La început simţeam că bat pasul pe loc, că nu fac nimic spre a avansa, dar defapt eu făceam progrese foarte mari. Îmi doresc să excelez în continuare în acest domeniu şi să aduc titluri României şi Federaţiei pentru că este o mare realizare pentru noi.", a spus Mira, pentru Antena 3 CNN.