Un jurnalist BBC a fost arestat și bătut de poliție la protestul din Shanghai

BBC a informat duminică că poliţia chineză l-a agresat şi reţinut pe unul dintre jurnaliştii săi, care transmitea de la un protest la Shanghai, pe care l-a eliberat după câteva ore, informează Reuters.

Noi 28, 2022 - 11:00
Urmărește-ne peGoogle news
Un jurnalist BBC a fost arestat și bătut de poliție la protestul din Shanghai
Foto: Captură Video

„BBC este extrem de îngrijorat de modul în care a fost tratat jurnalistul nostru Ed Lawrence, care a fost arestat şi încătuşat în timp ce acoperea protestele din Shanghai", a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt, potrivit Adevărul.

„A fost reţinut câteva ore după care a fost eliberat. Cât timp a fost arestat a fost bătut şi lovit cu picioarele de poliţie. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce lucra ca jurnalist acreditat”, conform sursei citate.

Shanghai este unul din numeroasele oraşe din China în care au loc proteste împotriva restricţiilor stricte impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19, proteste care au izbucnit în ultimele zile după un incendiu în Urumqi, soldat cu morţi.  

În imaginile apărute pe reţelele de socializare se poate vedea cum un bărbat pe care alţi jurnalişti l-au identificat ca fiind Ed Lawrence este arestat de poliţişti.

BBC a precizat că nu a primit nicio explicaţie credibilă pentru detenţia lui Lawrence.

„Nu am primit nicio explicaţie oficială sau scuze din partea autorităţile chineze dincolo de o comunicare a oficialilor care mai târziu l-au eliberat, cum că l-ar fi arestat pentru binele lui în caz că s-ar fi contaminat de COVID în mulţime”, a spus BBC  

Sursa: Adevărul