PSD îi cere lui Niculae Bădălău să îşi depună demisia din funcția de vicepreședinte al Curţii de Conturi

PSD îi cere lui Niculae Bădălău să demisioneze din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi după ce în 2020 l-a propus și susținut pentru acest post.

Noi 28, 2022 - 10:38
Noi 28, 2022 - 15:54
Urmărește-ne peGoogle news
PSD îi cere lui Niculae Bădălău să îşi depună demisia din funcția de vicepreședinte al Curţii de Conturi
Foto: Niculae Bădălău

Niculae Bădălău a fost arestat pentru 30 de zile

PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea lui Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. „Prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției”, afirmă PSD într-un comunicat remis, luni, presei.

„De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”, mai susține PSD.

Curtea de Conturi a României a transmis, duminică seară, că a luat act de comunicatul DNA prin care a fost anunțată reținerea fostului baron PSD Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Autorității de Audit.

Curtea de Conturi a precizat că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, „de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează”.

Niculae Bădălău a fost deputat, senator PSD, prefect de Giurgiu și ministru al Economiei și a fost propus de fostul premier Viorica Dăncilă ministru interimar la Energie, în septembrie 2019.

Niculae Bădălău a fost unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, apoi a trecut în gruparea pucișitilor anti-Dragnea, alături de Mihai Tudose și Paul Stănescu.

După alegerile locale din toamna anului 2020, Niculae Bădălău a fost înlocuit de Nicolae Mina la conducerea Organizației județene PSD Giurgiu. Ulterior, fostul baron PSD și-a preluat mandatul de vicepreședinte al Curții de Conturi, funcția în care a fost numit de Parlament la propunerea PSD.

Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi, a fost reținut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție. Procurorii investighează fapte de dare de mită și trafic de influență. În dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi.

Sursa: G4Media