Contre între Volodimir Zelenski și Vitali Klitschko, primarul Kievului

Primarul Kievului Vitali Klitschko, fostul campion mondial la box, a ripostat, duminică, la criticile președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski cu privire la măsurile luate pentru a-i ajuta pe locuitori să reziste la întreruperile de energie electrică, descriind disputele ca fiind „fără sens” în contextul campaniei militare a Rusiei.

Noi 28, 2022 - 06:49
Noi 28, 2022 - 07:03
Urmărește-ne peGoogle news
Contre între Volodimir Zelenski și Vitali Klitschko, primarul Kievului
Foto: kmr.gov.ua

Klitschko a declarat că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe locuitori să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și că alte peste 100 de centre sunt planificate pentru cazul unor condiții extreme, relatează G4Media.ro.

Reacția edilului vine după ce Zelenski a remarcat săptămâna trecută că au existat multe plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, mai ales în situația actuală”, a declarat Klitschko, într-o înregistrare video postată pe Telegram.

„Acest lucru nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș”, a adăugat edilul.

Klitschko, care a fost implicat în mai multe dispute cu Volodimir Zelenski înainte de invazie, a declarat că aliații președintelui s-au angajat în „manipulări” cu privire la eforturile orașului, inclusiv „fotografii de neînțeles” postate online.

„Pentru a spune lucrurilor pe nume, acest lucru nu este frumos. Nici pentru ucraineni, nici pentru partenerii noștri străini”, a declarat Klitschko. „Astăzi, ca niciodată înainte, toată lumea trebuie să se unească și să lucreze împreună. Iar aici avem un fel de jocuri politice”, a arătat el.

În ultima săptămână, Zelenski a promovat eforturile a mii de „centre de invincibilitate” înființate în întreaga Ucraină pentru a furniza căldură, apă, internet și legături de telefonie mobilă.

În discursul său video nocturn de vineri, Zelenski a declarat că primarul Kievului nu a făcut suficient pentru a ajuta locuitorii asediați.