Vicepreședintele Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău, audiat la DNA într-un dosar de corupție

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, este audiat de procurori, la sediul central al DNA, pentru suspiciuni de trafic de influență, potrivit ȘtirileProTV.

Urmărește-ne peGoogle news
Vicepreședintele Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău, audiat la DNA într-un dosar de corupție
Foto: Niculae Bădălău

UPDATE: Niculae Bădălău a fost arestat pentru 30 de zile

UPDATE: Niculae Bădălău, reținut pentru 24 de ore, într-un dosar de corupție

Niculae Bădălăui „ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA)”, transmite DNA într-un comunicat.

Societatea comercială în favoarea căreia a intervenit Bădălău a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei. Banii au fost folosiți în circuitul evazionist, și nu în scopul pentru care fuseseră alocați.

În plus, în 2022, la cererea lui Bădălău, societatea comercială i-a pus la dispoziție gratuit produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său.

În aceeași perioadă, fostul senator PSD a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei femei la cabinetul său senatorial, la una dintre societățile civile implicate. Deși aceasta nu a desfășurat nicio activitate în cadrul societății comerciale, ea a figurat mai mult timp ca angajată și a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată.

Sursa: Știrile PROTV