Doi pompieri răniți, după ce o autospecială a ISU aflată în misiune a ieşit în decor, în Harghita

O autospecială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita a fost implicată, duminică după-amiază, într-un incident rutier, în timp ce se deplasa spre comuna Plăieşii de Jos pentru a interveni la stingerea unui incendiu. În urma incidentului, autospeciala a ieşit de pe şosea, doi pompieri fiind răniţi.

Urmărește-ne peGoogle news
Doi pompieri răniți, după ce o autospecială a ISU aflată în misiune a ieşit în decor, în Harghita
Foto: ISU Harghita/ Imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit ISU Harghita, pompierii au fost anunţaţi un incendiu la acoperişul unei case din comuna Plăieşii de Jos, satul Iacobeni. Spre locul intervenţiei s-au deplasat 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 2 autospeciale de stingere şi autoscara şi a fost alertat şi SVSU Plăieşii de Jos.

Potrivit primelor informaţii, se pare că şoferul uneia dintre autospeciale a pierdut controlul maşinii şi a ieşit în decor. Doi pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii incidentului.

Cei doi subofiţeri sunt conştienţi, starea lor este stabilă şi vor fi transportaţi la spital, pentru investigaţii de specialitate, informează ISU Harghita. Autospeciala este avariată şi va fi tractată. Totodată, intervenţia de stingere nu a fost afectată, întrucât au fost alocate mijloacele tehnice necesare gestionării cu eficienţă a misiunii de răspuns.