Româncă din Italia, acuzată că a pus la cale asasinarea unui medic, împreună cu fiul victimei

O româncă de 52 de ani, care lucra ca badantă în Italia este suspectată de crimă. Procurorii cred că, împreună cu fiul unui medic pensionar, a pus la cale asasinarea bătrânului de 67 de ani, iar pentru a-și atinge scopul l-au otrăvit cu medicamente.

Noi 27, 2022 - 09:55
Urmărește-ne peGoogle news
Româncă din Italia, acuzată că a pus la cale asasinarea unui medic, împreună cu fiul victimei
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Danilo Molducci, un cunoscut medic generalist din zona Ravenna, a murit pe 28 mai 2021. La început, părea că bărbatul a murit din cauza afecțiunilor de care suferea. Totuși, ancheta procurorilor scoate la iveală date sinistre: pensionarul italian a murit după ce a fost otrăvit cu medicamente. În spatele crimei ar sta chiar fiul victimei, care a fost ajutat de o îngrijitoare de origine română.

„Capul” asasinatului ar fi fost fiul fostului medic, Stefano, în vârstă de 40 de ani, fost secretar al Partidului Democrat din Castrocaro, care a fost și student la Medicină, în trecut. El a fost ajutat de badanta de 52 de ani, scrie ANSA

Potrivit procurorilor, cei doi l-ar fi otrăvit pe bărbatul de 67 de ani folosind o supradoză de două tipuri de medicamente. Acestea i-au fost administrate de femeia de origine română, care ar fi trebuit să îl îngrijească pe bărbatul de 67 de ani, care era imobilizat la pat, din cauza bolilor de care suferea.

Potrivit avizului de toxicologie, în sângele defunctului existau două tipuri de benzodiazepine cu concentrații între trei și șapte ori mai mari decât media normală. Și în conținutul gastric a fost găsit un medicament utilizat pentru bolile de inimă la concentrații de câteva ori (până la 16) mai mari decât recomandarea terapeutică, notează sursa citată.

Procurorii spun că, cel mai probabil, cei doi au pus la cale crima pentru a rămâne cu banii bătrânului.

De altfel, oamenii legii din Italia au descoperit că fiul fostului medic a retras, înainte de moartea lui, circa 50.000 de euro, în mai multe tranșe, din contul bătrânului.

Ulterior, după ce tatăl lui a murit, Stefano a retras în jur de 450.000 de euro, având retrageri zilnice mai mici de 1.000 de euro.

Suspecții au spus întotdeauna că nu au fost implicați în acuzație. Tânărul de 40 de ani, audiat de anchetatori, ar fi explicat că avea împuternicire asupra contului tatălui său pentru că el făcea investiții financiare și că părintele a abuzat în mai multe rânduri de medicamentele pe care le lua.

Sursa: Gândul.ro