Ministrul Muncii, despre plata pensiilor în decembrie și ianuarie: Este început de an, o zi-două va fi decalată plata

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până pe 15 decembrie, toate pensiile să fie achitate. În ianuarie, pensiile vor intra în conturi în 12-14 ale lunii, iar pensiile în numerar vor întârzia o zi sau două.

Noi 26, 2022 - 21:50
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Muncii, despre plata pensiilor în decembrie și ianuarie: Este început de an, o zi-două va fi decalată plata
Foto: Marius Budai/ Facebook

”Imediat după 10 decembrie, deja suntem cu actele normative lucrate, astăzi le-am avut în primă lectură, mâine voi avea o nouă lectură împreună cu ministrul de Finanţe”, a declarat Budăi, sâmbătă seara, la un post TV, întrebat fiind când începe tipărirea taloanelor de pensii cu majorările anunţate, relatează G4Media.ro.

Ministrul Muncii a precizat că pensiile nu vor întârzia din cauza zilelor libere din luna decembrie.

”Calendarul în plata la cont pe card se păstrează, aşa cum se ştie, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăţilor, dar comprimăm plăţile şi aşa cum am beneficiat întotdeuna de sprijinul Poştei Române şi chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăţi. Cu siguranţă vom asigura aceste plăţi”, a arătat ministrul.

Întrebat dacă pensiile din decembrie îşi păstrează calendarul, ministrul a subliniat că Poşta va lucra pentru efectuarea de plăţi, în 2 decembrie: ”Am discutat deja cu Poşta, în data de 2 se vor efectua plăţi, astfel că până în 15 decembrie, să dăm toate pensiile. Se lucrează în data de 2 decembrie, la poştă”.

Întrebat, de asemenea, dacă nu e prea greoi mecanismul de folosire a voucherelor pentru plata energiei care urmează să fie acordate categoriilor vulnerabile, Marius Budăi a precizat că mecanismul poate fi îmbunătăţit pe parcurs.

”Orice mecanism la început de implementare poate părea greoi şi aşa cum a fost şi cu voucherele pentru alimente, dacă vom întâmpina anumite probleme, le vom îndrepta. Important este să ajungă la cetăţeni”, a mai spus Marius Budăi.