Șofer beat, oprit cu 23 de focuri de armă, la Suceava

Polițiștii au observat la Șcheia un autoturism care mergea haotic și au vrut să îl oprească, numai că șoferul și-a continuat deplasarea.

Noi 26, 2022 - 09:19
Urmărește-ne peGoogle news
Șofer beat, oprit cu 23 de focuri de armă, la Suceava
Foto: Poliția Română/IPJ Suceava

Polițiștii au blocat drumul iar apoi au scos pistoalele și au tras nu mai puțin de 23 de focuri de armă, chiar în stradă.

Șoferul băut a fost prins după ce roțile mașinii au fost ciuruite. El a fost dus la spital pentru prelevare de probe de sânge și apoi la Poliția Municipiului Suceava pentru audieri.

Conform IPJ Suceava, în jurul orei 05:20 un echipaj de ordine publica, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Șcheia a observat în trafic un autoturism despre al cărui șofer existau date ca a consumat băuturi alcoolice.

Echipajul de poliție a efectuat semnale acustice și luminoase pentru oprirea autoturismului, însă șoferul nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, fiind efectuată o urmărire în trafic pe o distanță de cca. 4 km pe mai multe străzi din com. Scheia, iar ulterior pe raza municipiului Suceava.

În momentul în care vehiculul urmărit a ajuns în intersecția de la OMV Obcini, conducătorul auto a frânat brusc, iar polițiștii au coborât din autospeciala pentru a-l intercepta.

Șoferul a efectuat o manevra de mers cu spatele și a pornit din nou in viteză, moment in care cei doi polițiști au făcut uz de armă, trăgând în anvelopele autoturismului.

Un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a intervenit, de asemenea, și a reușit blocarea autoturismului.

Conducătorul auto a fost extras din vehicul, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,91 ml/l alcool in aerul expirat.