Femeia jignită la spitalul din Craiova a murit - Fusese obligată să se dea jos de pe targă, deși avea piciorul amputat

Femeia, în vârstă de 84 de ani, era internată la Spitalul de Urgență Craiova. Aceasta a murit la o zi după ce nepoata ei a vorbit public despre comportamentul inuman al infirmierelor.

Noi 25, 2022 - 11:54
Urmărește-ne peGoogle news
Femeia jignită la spitalul din Craiova a murit - Fusese obligată să se dea jos de pe targă, deși avea piciorul amputat
Imagine cu caracter ilustrativ

Constantina Gîngioveanu, în vârstă de 84 de ani, din localitatea doljeană Bratovoiești, era internată la Spitalul de urgență din Craiova, Secția Chirurgie II, iar pe data de 7 noiembrie a fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior.

Trei zile mai târziu, medicul curant a cerut ca pacientei sa i se facă un EKG. Conform nepoatei sale, a fost momentul în care bătrâna ar fi fost umilită de infirmiere. 

„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: "Nu suntem plătite să vă cărăm în spate!" Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat", a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei, citată de adevarul.ro.  

„Nu cred că cineva va plăti pentru comportamentul inuman"

Femeia a declarat că la o zi după ce a povestit public ce s-a întâmplat, a fost anunțată de cadrele medicale că bunica ei a murit. 

„Mama a fost la ea cu o zi înainte. Au vorbit, au povestit. Nu părea o evoluție mai rea. Nu știm ce s-a întâmplat. A făcut stop cardio-respirator, asta ni s-a spus", a declarat Loredana Nicola.

Nepoata bătrânei spune că nu le va ierta niciodată pe infirmierele care, în ultimele zile de viață, i-au jignit și umilit bunica. 

„Spuneau că ele nu sunt plătite să o care în spate, că nu scrie asta în fișa postului. Am făcut public totul cu speranța că alți pacienți nu vor mai trece prin ce a trecut bunica mea, dar nu cred că se va întâmpla asta, nu cred că cineva va plăti pentru comportamentul inuman“, a mai spus nepoata bătrânei decedate.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova a anunțat că a declanșat o anchetă internă, iar cazul a fost preluat de Comisia de Disciplină.