Reuniunea ministerială G7 va avea loc săptămâna viitoare, la București - Discuții pe tema ajutorului necesar Ucrainei în perioada iernii

Miniştrii de Externe din Grupul celor Şapte (G7) vor discuta săptămâna viitoare, în cadrul unei reuniuni la Bucureşti, modalităţi de a susţine în continuare Ucraina în asigurarea aprovizionării sale cu energie, a scris joi pe Twitter șefa diplomației germane, scrie Reuters, potrivit EuropaFM.

Noi 25, 2022 - 06:44
Noi 25, 2022 - 07:17
Urmărește-ne peGoogle news
Reuniunea ministerială G7 va avea loc săptămâna viitoare, la București - Discuții pe tema ajutorului necesar Ucrainei în perioada iernii
Foto: MAE/ imagine cu caracter ilustrativ

“Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile sunt o crimă intolerabilă, inumană. (Preşedintele rus Vladimir) Putin poate arunca populaţia Ucrainei în frig şi întuneric cu rachetele lui. El nu va distruge niciodată dorinţa lor de libertate şi sprijinul nostru”, a adăugat Annalena Baerbock.

O reuniune a miniştrilor de externe din NATO urmează să aibă loc la Bucureşti marţi şi miercuri. Reuniunea miniştrilor de externe din G7 care a avut loc în Germania la începutul acestei luni, la iniţiativa ministrului Baerbock, s-a concentrat asupra modului de a sprijini Ucraina în iarnă în faţa atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice a ţării.

Oraşe ucrainene au fost cufundate în întuneric săptămâna aceasta după atacuri cu rachete ruseşti, ceea ce a cauzat una dintre cele mai grave pene de curent la nivel naţional.