Horia Chiș, fostul director al Penitenciarului Baia Mare ar fi unul dintre organizatorii rețelei de informatori formată din deținuți

Apar informații halucinante despre fostul director al Penitenciarului din Baia Mare arestat pentru că și-a abuzat sexual și șantajat o subalternă. Horia Chiș ar fi unul dintre organizatorii temutei rețele de informatori a Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție. Adică o rețea de formată din deținuți. După ce erau obținute informații, acestea ar fi fost folosite de Chiș pentru șantajarea unor magistrați.

Noi 24, 2022 - 15:51
Urmărește-ne peGoogle news
Horia Chiș, fostul director al Penitenciarului Baia Mare ar fi unul dintre organizatorii rețelei de informatori formată din deținuți
Foto: Ștefan Horia Chiș

Fostul director al Penitenciarului Baia Mare ar fi unul dintre ofițerii care s-au ocupat de dezvoltarea rețelei de informatori. Multe dintre detaliile aflate în arhiva acestei instituții ar fi fost, ulterior, folosite pentru șantajarea unor magistrați.

Horia Chiș a fost demis din funcția de director al penitenciarului după ce o subalternă l-a denunțat pentru abuz sexual și pentru că ar fi șantajat-o apoi pentru a renunța la acuzații. Calvarul victimei ar fi început încă din 2020, când directorul i-ar fi făcut avansuri, în mod insistent.

SINCRON psiholog - polițistă - director

Director: Dacă tu vrei război, începem războiul, dar mă cunoști foarte bine și acest război va dura foarte mult și va fi crâncen.

Director: Eu nu te-am bătut, asta nu-i bătaie

Victima: Nu, doar mi-ați băgat mâna în gât

Director: Eu am o mână (beeep), dacă o bag la cineva în gât, trebuie să vină SMURD-ul.

Procurorii DNA care au cerut arestarea preventivă a fostului director de penitenciar au arătat că, la un moment dat, directorul de penitenciar ar fi început să reacționeze din ce în ce mai agresiv la refuzurile repetate ale victimei. Chiș s-a aflat la conducerea penitenciarului Baia Mare timp de 14 ani și acum este acuzat de hărțuire, purtare abuzivă și șantaj.