Premierul Nicolae Ciucă: Suntem optimiști cu privire la aderarea României la Schengen

Premierul și liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat marţi, 22 noiembrie, că rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică dau motive de speranță privind includerea României în Spațiul Schengen în luna decembrie.

Noi 22, 2022 - 21:04
Urmărește-ne peGoogle news
Premierul Nicolae Ciucă: Suntem optimiști cu privire la aderarea României la Schengen
Foto: Guvernul României

„În toate întâlnirile bilaterale pe care le-am avut cu omologii din Uniunea Europeană sau cu staff-ul tehnic al ţărilor din spaţiul Schengen am discutat toate aceste aspecte şi progresele făcute de ţara noastră, progrese care au fost demonstrate prin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, prin tot ceea s-a întâmplat din februarie până acum, când ţara noastră a gestionat cât se poate de bine situaţia de la graniţa non-UE a României, şi nu este o graniţă mică, este o graniţă de aproximativ 2.500 kilometri”, a spus Nicolae Ciucă la sediul central al PNL.

„Cred că prin rezultatele care au fost comunicate în urma comisiilor de verificare tehnică putem să spunem că avem un optimism în tot ceea ce înseamnă acest demers final”, a adăugat el.

În privința ridicării MCV pentru România, mecanism de monitorizare a României instituit în urmă cu 15 ani, șeful Executivului a precizat pe Facebook că „decizia de astăzi ne bucură, dar ne și responsabilizează să continuăm în același ritm reformele”, iar acest lucru reprezintă un nou pas pentru aderarea la Schengen.

„Legile Justiției adoptate și promulgate de curând reprezintă una dintre cele mai importante reforme din domeniu din ultimii ani. Ridicarea MCV este un nou pas important pe care îl facem în vederea atingerii obiectivului nostru de țară: aderarea la Spațiul Schengen”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.