Român condamnat, după ce a condus timp de 5 ani cu un permis pe care l-a cumpărat cu 700 de euro, din Polonia

Un român a cumpărat cu suma de 700 de euro un permis de conducere fals din Polonia și a condus timp de 5 ani mașini prin țară. Bărbatul a fost prins de un echipaj al Poliției Rutiere, care a verificat permisul constatând că acesta nu este valabil și nu a fost eliberat de către autoritățile poloneze.

Noi 22, 2022 - 20:50
Noi 22, 2022 - 20:57
Urmărește-ne peGoogle news
Român condamnat, după ce a condus timp de 5 ani cu un permis pe care l-a cumpărat cu 700 de euro, din Polonia
Foto: Poliția Română/imagine cu caracter ilustrativ

Bărbatul le-a spus polițiștilor că el era convins că permisul era valabil, având în vedere că persoana care i l-a dat în Polonia l-a pus să dea un examen în fața unui calculator pe care l-a promovat. Fapta a avut loc în 8 martie 2020, iar prima hotărâre în instanță a fost pronunțată în 17 noiembrie 2022, bărbatul fiind condamnat la închisoare cu suspendare.

„A recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa, arătând că a obținut permisul de conducere prezentat organelor de poliție pe teritoriul Poloniei, în cursul lunii iulie a anului 2017, cu ajutorul unei persoane pe care a cunoscut-o într-o cafenea, căreia i-a remis suma de 700 euro, iar aceasta i-a procurat permisul de conducere”, se precizează în cuprinsul hotărârii Judecătoriei Alba Iulia, potrivit Adevărul.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a susținut un examen teoretic pe calculator, iar persoana în discuție i-a oferit răspunsurile corecte, iar după două zile s-au întâlnit pentru a-i fi înmânat permisul. Fotografia și-a făcut-o într-un studio, apoi a mers și a predat-o celui care i-a falsificat permisul.

„Instanţa reţine că pronunţarea unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii constituie un avertisment necesar pentru inculpat, de natură să-l determine să conștientizeze faptele comise, așa încât pe viitor să se abțină de la recurgerea unor atare fapte antisociale”, se mai susține în hotărâre.

Pedeapsa rezultantă este de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.