Manchester United a anunţat despărţirea de Cristiano Ronaldo, în timp ce jucătorul e la Cupa Mondială din Qatar

Manchester United a anunțat marți seară că Ronaldo, aflat acum la CM 2022 cu naționala Portugaliei, nu va mai fi jucătorul echipei lui Erik Ten Hag, notează GSP.

Noi 22, 2022 - 20:35
Urmărește-ne peGoogle news
Manchester United a anunţat despărţirea de Cristiano Ronaldo, în timp ce jucătorul e la Cupa Mondială din Qatar
Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

„Cristiano Ronaldo va pleca de la Manchester United, după un acord comun, ce va intra în vigoare imediat. Clubul îi mulțumește pentru imensa contribuție avută în două perioade pe Old Trafford, marcând 145 de goluri în 346 de meciuri. Îi urează numai bine lui și familiei sale. Lumea de la Manchester United rămâne concentrată pe asigurarea progresului sub comanda lui Erik Ten Hag. Lucrăm împreună pentru a avea succes pe teren”, a anunțat Manchester United într-un comunicat remis marți seară.

Plecarea lui Cristiano Ronaldo (37 de ani) de la echipa britanică vine după un interviu în care fotbalistul a criticat clubul și l-a atacat pe antrenorul Erik Ten Hag.

„Nu îl respect pe Ten Hag pentru că nici el nu îmi oferă mie respect. Anumiți oameni nu mă vor aici. Nu doar antrenorul, mai sunt doi - trei băieți. Și nu doar anul acesta, anul trecut de asemenea. Sincer, nu ar trebui să spun asta. Dar nu îmi mai pasă. Oamenii trebuie să audă adevărul de la mine. Mă simt trădat.

De când a plecat Sir Alex Ferguson, clubul nu a evoluat deloc. Progresul e zero. Nimic nu s-a schimbat. Nici măcar piscina, jacuzzi-ul, sala de forță. Parcă s-ar fi oprit în timp, ceea ce m-a surprins enorm. Fanii ar trebuie să știe adevărul de la mine.

Vreau ce e mai bine pentru Manchester United. Dar sunt anumite lucruri în interiorul clubului care nu te lasă să ajungi la nivelul lui City, Liverpool și, mai nou, Arsenal.

N-am putut să fac pregătirea de vară din cauza unei probleme de familie. Conducătorii nu m-au crezut, asta m-a durut. Am stat o săptămână în spital, dar ei s-au îndoit de cuvintele mele. Fetița mea nou-născută a fost bolnavă, a trebuit să fiu acolo pentru familia mea. N-o să neglijez niciodată sănătatea familiei mele pentru fotbal! Niciodată! Nici acum, nici peste 10 an”, a spus Cristiano Ronald în interviul acordat săptămâna trecută jurnalistului Piers Morgan pentru TalkTV.

Ronaldo, care mai avea 7 luni până la încheierea contractului cu Manchester United, unde era plătit cu 500.000 de lire sterline pe săptămână, se află acum la CM 2022 din Qatar și va conduce echipa Portugaliei în meciul de joi cu Ghana, primul din Grupa H.

„Am discutat cu conducerea Manchester United și am convenit rezilierea contractului. Iubesc Manchester United și pe fanii săi, asta nu se va schimba niciodată. Însă e timpul pentru mine să accept noi provocări. Urez succes clubului în continuare”, a declarat și Ronaldo, într-un comunicat.

Sursa: Libertatea.ro