Rafinăriile din Polonia produc cea mai mare cantitate de motorină din ultimii ani, pentru a putea determina o scădere a prețurilor

Prețurile motorinei ar putea crește iar în perioada următoare, dar rafinăriile poloneze au început să producă cea mai mare cantitate de motorină din ultimii ani, potrivit Institutului Economic Polonez (PIE).

Urmărește-ne peGoogle news
Rafinăriile din Polonia produc cea mai mare cantitate de motorină din ultimii ani, pentru a putea determina o scădere a prețurilor
Imagine cu caracter ilustrativ

Experții institutului au remarcat că prețurile la motorină în stațiile europene au crescut cu peste 70% de la an la an, iar instalațiile de depozitare a motorinei insuficiente și producția limitată au crescut prețurile distilatelor.

Experții au subliniat însă că producția din rafinăriile poloneze a fost cea mai mare din ultimii ani.

„Din ianuarie până în iulie 2022, (producția poloneză de motorină) a crescut cu 14% de la an la an, la 8,2 milioane de tone”, potrivit Institutului Economic Polonez.

Livrările interne brute, inclusiv importul, exportul și furnizarea, au crescut cu 5% de la an la an.

„În ciuda creșterii prețului la stații, prețul petrolului pentru consumatorii polonezi (fără taxe) la mijlocul lunii octombrie a fost de 1,66 euro pe litru, care a fost unul dintre cele mai scăzute din UE”, a declarat PIE.

Sursa: DCNews