Armata elvețiană pregăteşte cel mai mare exerciţiu militar din ultimii 30 de ani

Armata elvețiană va mobiliza 5.000 de soldați în cadrul unui exercițiu, denumit "PILUM 22", cel mai mare din ultimii 30 de ani în Ţara Cantoanelor, a cărui pregătire a durat doi ani, notează Swissinfo.ch.

Noi 21, 2022 - 15:52
Urmărește-ne peGoogle news
Armata elvețiană pregăteşte cel mai mare exerciţiu militar din ultimii 30 de ani
Imagine cu caracter ilustrativ

Patru batalioane mecanizate, împreună cu un batalion logistic și o trupă de infanterie montană, vor efectua antrenamentul în perioada 22-29 noiembrie. Printre alte formațiuni care vor participa la exercițiu se numără un grup de război electronic și un detașament al Comandamentului Forțelor Speciale.

Armata elveţiană vrea să își evalueze capacitatea de a apăra țara și locuitorii săi în caz de conflict armat, inclusiv pe teren, în ceea ce va fi cel mai mare exercițiu militar al instituției din 1989 încoace. Acesta va oferi comandamentului militar informații esențiale despre situația actuală a forțelor terestre și despre cum ar trebui să se dezvolte acestea în viitor.

Armata a făcut vineri apel la înțelegere din partea populației în cazul unor perturbări ale zgomotului și traficului în cele cinci cantoane în care va avea loc exercițiul – Berna, Solothurn, Aargau, Lucerna și Zurich – și a înființat o linie telefonică de urgență unde locuitorii își pot înregistra îngrijorările.

Serviciul militar este obligatoriu în Elveția. Fiecare bărbat elvețian este obligat să servească în armată sau în serviciul civil alternativ. În cele mai multe cazuri, obligația serviciului militar se aplică de la vârsta de 18 până la 30 de ani.