Fostul judecător Cristi Dănileț a devenit cetățean al Republicii Moldova

Fostul judecător Cristian Danileț și fostul șef de la Oficiului pentru Spălarea Banilor, Daniel-Marius Staicu au primit cetățenie moldoveană. Decretul a fost semnat de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Cristian Danileț de la Tribunalul Cluj a fost exclus pentru a treia oară din magistratură pentru abateri disciplinare.

Noi 21, 2022 - 13:30
Urmărește-ne peGoogle news
Fostul judecător Cristi Dănileț a devenit cetățean al Republicii Moldova
Foto: Cristi Dănileț

Acesta a declarat că nu are niciun obiectiv politic în Republica Moldova și că a primit cetățenia pentru că a lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani. Daniel Staicu conduce în prezent o bancă moldoveană. 

Cristi Danileț este născut în Vatra Dornei și a fost judecător la Tribunalul Cluj. În ultima perioada s-a mutat de la Cluj la Oradea. El a fost exclus din magistratură.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus excluderea pentru a treia oară din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ pentru abateri disciplinare, constând în apartenenţa la o formaţiune politică şi desfăşurarea de activităţi publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Cristi Danileţ a mai fost exclus din magistratură de CSM pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Este vorba de două postări pe reţeaua de socializare TikTok, despre care Danileţ susţine că nu au legătură cu justiţia, ci se referă la viaţa privată.