Noul premier britanic Rishi Sunak, în vizită la Kiev

Noul prim-ministru britanic Rishi Sunak a sosit, sâmbătă, la Kiev, pentru prima sa vizită după ce a preluat această funcţie, a anunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Noi 19, 2022 - 18:27
Urmărește-ne peGoogle news
Noul premier britanic Rishi Sunak, în vizită la Kiev
Foto: Captura video Rishi Sunak

"Din primele zile ale războiului, Ucraina şi Regatul Unit sunt aliaţii cel mai puternici", a scris Zelenski pe Telegram, postând o înregistrare video cu întrevederea lui cu Sunak, la Kiev, informează agenţiile de presă internaţionale, potrivit Știrile ProTV.

"Sunt aici astăzi pentru a spune că Regatul Unit va continua să vă susţină. Vom rămâne alături de voi până când Ucraina va câştiga pacea şi securitatea de care are nevoie şi pe care le merită", a declarat Sunak în faţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unei înregistrări video postate de preşedinţia Ucrainei.

"Este o mare lecţie de smerenie să fim cu voi în ţara voastră astăzi. Curajul poporului ucrainean este o inspiraţie pentru lume", a spus Sunak.

"Noi le vom povesti nepoţilor noştri istoria voastră, cum un popor mândru şi suveran s-a ridicat în faţa unui atac teribil, cum aţi luptat, cum v-aţi sacrificat, cum aţi câştigat", a adăugat prim-ministrul britanic.

La Londra, Downing Street a subliniat că Rishi Sunak s-a deplasat la Kiev sâmbătă pentru "a confirma sprijinul" Regatului Unit pentru Ucraina. "Prim-ministrul (Rishi Sunak) este în Ucraina astăzi (sâmbătă) pentru prima sa vizită la Kiev, pentru a se întâlni cu preşedintele (ucrainean Volodimir) Zelenski şi a confirma sprijinul continuu al Regatului Unit", a subliniat Downing Street.

Regatul Unit "ştie ce înseamnă să lupţi pentru libertate", a scris la rândul său Rishi Sunak pe Twitter. "Suntem alături de voi pe parcursul întregului drum", a dat el asigurări.

Sursa: Știrile ProTV