UDMR solicită sprijinul lui Viktor Orban pentru aderarea României la spațiul Schengen

În cadrul ”MÁÉRT” – Conferința Permanentă Maghiară, preşedintele UDMR Kelemen Hunor i-a solicitat premierului Viktor Orban să sprijine România în demersurile de aderare la spațiul Schengen.

Noi 19, 2022 - 13:55
Urmărește-ne peGoogle news
UDMR solicită sprijinul lui Viktor Orban pentru aderarea României la spațiul Schengen
Foto: Kelemen Hunor/Facebook/ MTI

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a discutat în cadrul Conferinței Permanente Maghiare despre teme care privesc comunitatea maghiară din România, dar și despre aderarea României la spațiul Schengen și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică:

”Conferința Permanentă Maghiară (MÁÉRT) a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii cu Viktor Orbán pe teme care privesc comunitatea maghiară din România.

De exemplu, am convenit asupra unei creșteri semnificative a fondurilor pentru educație” a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Președintele UDMR se bazează puternic pe sprijinul țării vecine în vederea aderării României la Schengen, conform declarațiilor sale de pe Facebook:

”Astfel, i-am cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, care este foarte important pentru comunitatea noastră și pentru relațiile economice bilaterale, precum și aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei și în această privință.”

Kelemen Hunor a garantat în comunicatul său și asupra relațiilor bilaterale româno-ungare, susținând că acestea ”s-au îmbunătățit semnificativ în ultima perioadă, iar atât Viktor Orbán cât și eu sperăm că le vom putea consolida și mai mult în viitor.”