Un șofer român de TIR, care cerea ajutor lângă camionul oprit a fost lovit de o mașină și aruncat 100 de metri, pe o șosea din Franța

Un accident grav petrecut joi seara, la Signy-l'Abbaye, în Ardenne, a lăsat un șofer român de TIR pe patul de spital, în stare critică, prognosticul medicilor privind supraviețuirea acestuia fiind extrem de rezervat, scrie site-ul radioului public francez, France Blue, citat de Libertatea.ro.

Noi 19, 2022 - 09:29
Urmărește-ne peGoogle news
Un șofer român de TIR, care cerea ajutor lângă camionul oprit a fost lovit de o mașină și aruncat 100 de metri, pe o șosea din Franța
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un șofer de camion a fost lovit de o mașină pe marginea drumului. Violența impactului a fost teribilă și corpul lui a fost aruncat la o sută de metri.

Accidentul a avut loc joi seara, la ora 21:30, după ce un camion s-a defectat pe RD 985, în Signy-l'Abbaye, în Ardenne.

Șoferul acestuia, un român de 46 de ani, s-a dat jos din mașină pe marginea drumului, într-o zonă care este foarte slab iluminată. Șoferul a văzut că din fața lui venea o mașină, într-o curbă, și a făcut semne de ajutor, dar a fost văzut prea târziu de tânăra de la volan.

Mașina acesteia l-a lovit în plin și i-a aruncat corpul la o sută de metri distanță. Bărbatul a suferit un traumatism cranian sever, potrivit pompierilor din Ardenne, maxilarul i-a fost fracturat, are și un picior și încheietura mâinii rupte precum și un traumatism toracic grav.

Șoferul camionului a fost transportat la Spitalul Universitar din Reims în regim de urgență absolută, cu un elicopter.

În ceea ce privește șoferița mașinii, în vârstă de 25 de ani, aceasta nu a fost rănită, dar a fost dusă în stare de șoc la Spitalul Manchester din Charleville-Mézières.

O anchetă este în desfășurare pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident. Polițiștii au constatat inițial doar că șoferul român nu purta niciun element reflectorizant atunci când a coborât de la volanul camionului său.

Sursa: Libertatea.ro