Ministrul Apărării anunță că se fac verificări la unităţile militare din țară, după furtul de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu

Autoritățile au dispus controale în bazele militare, la nivel preventiv, după ce şapte militari români, acuzaţi că au furat 7 tone de carburanţi de la Baza Mihail Kogălniceanu, au fost arestați, a anunțat vineri ministrul apărării, Angel Tîlvăr, la Digi24.

Noi 18, 2022 - 19:06
Noi 18, 2022 - 19:18
Urmărește-ne peGoogle news
Ministrul Apărării anunță că se fac verificări la unităţile militare din țară, după furtul de combustibil de la Baza Mihail Kogălniceanu
Foto: Angel Tîlvăr/Facebook

„Am avut discuții încă de la întoarcerea mea din Bulgaria pe această temă, pentru că este mai ușor să previi decât să vindeci, iar o bună cunoaștere a situației ne ajută să luăm cele mai bune decizii”, a declarat Tîlvăr, la Digi24.

Ministrul a subliniat că i-ar plăcea să creadă că „bunul renume” al Armatei Române nu a fost afectat de acest incident, iar cei vinovaţi vor fi trași la răspundere.

„Am încredere că lucrurile se vor elucida, iar cei care au făcut așa ceva vor primi ceea ce merită, ținând seama de legile statului. Acest lucru este valabil și pentru alte categorii sociale”, a spus Tîlvăr.

Cei șapte militari de la Baza Mihail Kogălniceanu şi un civil, reţinuţi de procurorii militari sub acuzaţia că au furat din unitatea militară 7 tone de motorină şi kerosen, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară.

Inculpații au fost reținuți de procurorii militari în urma unor percheziții care au avut loc marți în mai multe localități din Constanța.