Patru amenințări cu bombă într-o singură zi, la Vaslui

Alertă de gradul zero, joi, pentru autoritățile din municipiul Vaslui, după ce, prin intermediul mai multor e-mail-uri trimise Poliției Locale, un necunoscut anunța amplasarea unor dispozitive explozive în mai multe locații din oraș.

Noi 18, 2022 - 18:50
Urmărește-ne peGoogle news
Patru amenințări cu bombă într-o singură zi, la Vaslui
Foto: SRI/ imagine cu caracter ilustrativ

Prima amenințare a venit miercuri noaptea, în jurul orei 24:00, când Poliția Locală a fost informată că o bombă a fost “plantată” la Școala nr. 6 “Mihai Eminescu”. Din fericire, la acea oră, în interiorul instituției de învățământ nu se afla decât paznicul. Acesta a fost evacuat din clădire, iar o echipă de pirotehniști a început să scotocească prin toate sălile de clasă până s-a constatat că amenințarea nu fusese decât o glumă proastă.

Joi, la primele ore ale dimineții, o amenințare cu bombă, trasă la indigo cu cea de la Școala nr. 6, a vizat sediul Băncii Comerciale Române de pe strada Traian. Procedura a fost din nou pusă în aplicare, pirotehniștii au fost trimiși din nou la fața locului, pentru a “scana” încăperea și pentru a ajunge la aceeași concluzie: o glumă proastă.

Când geniștii credeau că ziua nu le mai poate oferi nicio surpriză, pe mailul Poliției Locale au mai venit alte două amenințări cu bombă, de data aceasta pentru Piața Traian. După școală și bancă, pirotehniștii au luat la “puricat” și hala, însă nici aici nu s-a găsit vreo bombă.

Din ce în ce mai des, autoritățile statului sunt puse pe jar de indivizi inconștienți, care spun că au plasat pachete suspecte în locuri aglomerate. Chiar dacă în majoritatea cazurilor sunt indicii că apelul sau emailul trimis este fals, autoritățile au obligația să ia amenințările în serios. De fiecare dată, o armată de oameni se mobilizează și intervine.

În ultimele 24 de ore, în municipiul Vaslui, nu mai puțin de patru astfel de alarme au pus pe jar autoritățile, care au fost nevoite să trateze amenințările cu maximă seriozitate. Intervențiile nu au fost deloc simple, pentru că mai multe structuri au fost mobilizate. Și la Școala 6, și la bancă, dar și în Piața Traian au fost stabilite perimetre de siguranță, de care nimeni nu a trecut. Apoi au fost evacuați cei din interior, ca într-un final să-și facă apariția pirotehniștii, care au scotocit fiecare colțișor din clădire. Din fericire, amenințările de ieri s-au dovedit a fi doar glume proaste, venite din partea unor persoane rămase neidentificate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, în cauză se fac cercetări pentru identificarea “glumeților”.

“În ultimele 24 ore, IPJ Vaslui a fost sesizat de Poliția Locala Vaslui de trei ori, la diferite ore, cu privire la faptul că a primit, pe adresa de email a unității, mesaje de amenințare referitoare la amplasarea unor materiale explozive la diferite locații de pe raza municipiului Vaslui. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Nu este pentru prima oară în acest an când Poliția Locală primește e-mailuri care conțin amenințări cu bombe. În luna mai, Piața Traian a fost evacuată de două ori în decurs de câteva ore după ce persoane iresponsabile au scris autorităților că au plasat un dispozivit exploziv în hală. La fața locului au fost mobilizați zeci de polițiști, pirotehniști și angajați ai SRI, care s-au asigurat că nu este niciun pericol. Având în vedere modul de operare, este foarte probabil să fie vorba de aceleași persoane cu glume în program, rămase neidentificate de polițiști, scrie vremeanoua.ro