Peste 10.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de Rezidenţiat

Concursul național de intrare în rezidențiat se va desfășura în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări, anunță Ministerul Sănătății.

Noi 18, 2022 - 18:35
Urmărește-ne peGoogle news
Peste 10.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de Rezidenţiat
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ministerul Sănătății (MS) împreună cu cele șase Universități de Medicină și Farmacie organizează duminică, 20 noiembrie 2022, concursul național de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Anul acesta s-au înscris la concurs 10.330 de candidați. Aceștia vor concura pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: 4.734 locuri și posturi pentru domeniul medicină, 621 locuri pentru domeniul medicină dentară și 511 locuri și posturi pentru domeniul farmacie.

Concursul se va desfășura în șase centre universitare medicale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, cu o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

MS anunță că va lua toate măsurile pentru a evita apariția de disfuncționalități în procesul de organizare, pentru ca toți candidații să beneficieze de aceleași condiții optime de desfășurare a concursului.

Toate informațiile de interes public se regăsesc pe site-ul rezidențiat.ms.ro.