Ilie Năstase a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice

Fostul tenismen avea o alcoolemie de 0,22, însă polițiștii l-au lăsat fără dreptul de a conduce în următoarele 3 luni pentru că Ilie Năstase nu este la prima abatere. Potrivit legii, se deschide dosar penal de la alcoolemie 0,80.

Urmărește-ne peGoogle news
Ilie Năstase a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice

"La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București.

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.", transmite Poliția.

Reacția fostului tenismen Ilie Năstase, după ce a fost prins băut la volan: Am fost "dat în gât"

Fostul tenismen a recunoscut că a băut două beri, dar este atât de revoltat că a fost prins încât susține că se va muta din România. Incidentul s-a petrecut pe o stradă din sectorul 1 din Capitală. La controlul agenților, Năstase a recuoscut că se întorcea de la o petrecere, însă extrem de revoltat și susține că a fost urmărit în trafic de cineva care apoi a sunat la 112.

"Când cineva sună la 112, fără să fie urgență, doar să mă reclame pe mine că m-a văzut ieșind dintr-un restaurant, nu este în regulă. I-am întrebat cum m-au găsit si mi-au spus că m-au urmărit (o echipă a unei publicații tabloide - N.R.), au sunat la 112 și m-au dat în gât, cum se spune pe românește, că aș fi băut la o petrecerea. Am sunat și eu la 112 și am cerut să-mi dea și mie numele persoanei care m-a reclamat, dar mi-a spus că nu poate face așa ceva," a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate la Realitatea Plus.

Fostul mare tenismen, aprecizat că după ce a fost oprit de patrula poliției rutiere nu a existat niciun incident.

"A zis polițistul că am alcoolemie zero virgulă nu știu cât, mi-a spus că mi se suspendă carnetul, asta a fost tot. De ce nu copiem legile din alte țări, unde ai voie să bei un pahar dimineața, unul la prânz. Altfel, daca beau mai mult, să mă trimită la Doftana. (...)Nu am băut seara, ci la prânz, pentru că dacă beam seara (înainte de a fi prins - N.R.) era mai grav."