Mircea Geoană, despre o posibilă candidatură la președinție: Interesul meu pentru politica românească este foarte redus

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat la un eveniment organizat la Cluj-Napoca de Fundația Friedrich Ebert că România se poate aștepta în viitorul apropiat la o bombă socială, „o revoluție a săracilor care își caută vocea, liderii și mijloacele”.

Noi 18, 2022 - 06:21
Urmărește-ne peGoogle news
Mircea Geoană, despre o posibilă candidatură la președinție: Interesul meu pentru politica românească este foarte redus
Foto: Mircea Geoană/ Facebook

Invitat al Proiectului România 2030 și al fundației, fostul candidat la președinția României din anul 2009 a ținut un discurs de prezidențiabil, chiar dacă Mircea Geoană a ținut să precizeze că nu este interesat, notează Adevărul.

”Interesul meu pentru politica românească este foarte redus. A vorbi despre marile subiecte ce îi preocupă pe români, fie ele politice, economice sau sociale nu are de-a face cu pregătirea vreunei presupuse candidaturi. E nevoie doar de un semnal credibil și coerent de la conducerea politică a țării pentru că energiile pozitive să se adune și, împreună, să facem o diferență”, a spus Mircea Geoană.

El a vorbit despre contractul social, nedreptate și despre realitățile românești, dar și despre faptul că școlile, spitalele, serviciile publice, instituțiile și anumite sectoare ale economiei au coborât sub linia de plutire.

”Dacă vrem să clădim o nouă arhitectură a oportunităților în România, trebuie să privim cu luciditate realitățile românești și să folosim cuvintele și mijloacele care li se potrivesc. Iar, dacă vom reuși să rezolvam problema nedreptății, cauza centrală a întârzierii istorice a României, vom fi liberi și îndreptățiți să visăm și să construim orice viitor ce ni se va părea potrivit”, a mai spus Geoană.