Protest la Ministerul Muncii și la Ministerul Afacerilor Interne - Legea salarizării scoate polițiștii în stradă

Sindicatul Europol și SNPP protestează astăzi, 17 noiembrie 2022, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Afacerilor Interne.

Noi 17, 2022 - 11:30
Urmărește-ne peGoogle news
Protest la Ministerul Muncii și la Ministerul Afacerilor Interne - Legea salarizării scoate polițiștii în stradă
Foto: Captură Video

Sindicatul Europol și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare au anunțat organizarea unui protest la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și la Ministerul Afacerilor Interne:

„În data de 17 noiembrie 2022, vom protesta în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale dar și în fața Ministerului Afacerilor Interne, în cea de-a doua acțiune din această toamnă pentru a atrage din nou atenția că în România, Stat de drept cum ne place să ne lăudăm, Legea este opțională și este „inferioară” OUG-urilor cu care Guvernul conduce țara. Este vorba în primul rând despre faptul că urmează să intrăm în al 3-lea an în care Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu se aplică. Mai mult, sistemul de pensii militare, drepturile salariale „înghețate” din 2009 și condițiile de muncă sunt invocate ca revendicări la pachet, pentru că în situația actuală sistemul se îndreptă spre colaps.

Vă așteptăm așadar pe toți cei care nu sunt în serviciu pentru a luat parte la acțiunea de protest la care participăm împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – SNPP. Puteți lipsi dacă sunteți mulțumiți cu salarizarea actuală, dacă nu vă temeți pentru pensiile militare, dacă vă puteți plăti ratele și totuși să aveți concedii anuale, dacă lucrați în condiții decente și apreciați că toate riscurile sunt compensate corect!

Viitorul ne aparține!“, transmite Sindicatul Europol.