Șeful armatei SUA: Probabilitatea unei victorii militare ucrainene este destul de scăzută

Generalul Mark Milley, șeful statului major general al SUA, a vorbit, miercuri, despre șansele ca Ucraina să își recupereze prin luptă toate teritoriile anexate de Rusia, informează BBC.

Noi 17, 2022 - 06:56
Urmărește-ne peGoogle news
Șeful armatei SUA: Probabilitatea unei victorii militare ucrainene este destul de scăzută
Foto: US Army/ Wikimedia

„Probabilitatea unei victorii militare ucrainene - definită cu eliminarea rușilor din toată Ucraina, incluzând și Crimeea - probabilitatea ca acest lucru să se întâmple în curând nu este mare, din punct de vedere militar”, a declarat Mark Milley.

Pe de altă parte, oficialul militar american de rang înalt a precizat, la conferința de presă de la Washington, că Rusia a eșuat „orice obiectiv” în războiul său împotriva Ucrainei, relatează CNN.

„Rușii au eșuat de fiecare dată. Au pierdut strategic, au pierdut operațional și, repet, au pierdut tactic. În tot ceea ce au încercat să facă, au eșuat. Reîncadrarea strategică a obiectivelor lor, a invaziei lor ilegale, toate au eșuat”, a spus Mark Milley. 

Șeful statului major general al SUA a vorbit despre eșecul Rusiei de a „ocupa toată Ucraina” la începutul războiului, precum și, mai apoi, reorientarea asupra regiunii Donbas și capturarea Zaporojie și Herson.

„Pe întreaga linie a frontului de aproximativ 900 de kilometri, ucrainenii au obținut succes după succes după succes, iar rușii au eșuat de fiecare dată”, a spus Mark Milley.